Kussens voor Dubai

Inmiddels worden er volop producten geëxporteerd, een tafeltent en een reismapje naar België en nu ook kussenhoezen naar Dubai!!!

Een oude volleybal-teamgenootje woont voor een aantal jaren in Dubai en wilde voor de slaap-logeer-speel-bank vrolijk kussentjes in allerlei verschillende maten en kleuren. De Arabische stoffen glimmen te hard, waren te duur en zelfde Ikea in Dubai had geen leuke kussentjes. Dan bestel je ze gewoon in Nederland en dan liggen ze klaar wanneer je in Nederland bent. Makkelijker kan bijna niet!!

De kussenhoezen zijn gemaakt van katoenen stof en allemaal voorzien van een rits. In de naden is een pipingband (een koord dat is genaaid in een strookje stof) meegenomen voor een nog kleurrijker effect. De hoezen zijn op bestelling te koop, de modellen op de bank niet.

kussens-1kussens-2

Laatste nieuwtjes….

Hè, hè, de website is weer een beetje meer bijgewerkt. De laatste tijd is er veel verkocht op bestelling, dus daar moesten maar eens wat meer foto’s van op de website komen. Onder andere weer leuke tafeltenten in afwijkende vormen en kleuren!! Er leuk om te maken. Ook zullen er binnenkort foto’s verschijnen van een grote tipitent die ik moet gaan maken…

20160618_092719

Mijn kraam op de Waterwinmarkt 2016.

In juni was de Waterwinmarkt. In winkelcentrum Terwijde (Utrecht) stonden die zaterdag 140 kramen met van alles en nog wat, wat er maar te verkopen viel. Mijn kraam was weer net zo leuk als vorig jaar op de Hippe Hebbedingen Fair in Groenlo, alleen de verkoop viel in Utrecht tegen. Veel mensen die ik achteraf sprak hebben mij helaas niet eens zien staan. Een veel gehoorde reactie was dat er veel te veel zooi en rommel te koop was en je dan de leuke kramen er ook niet meer tussen ziet staan. Voor volgend jaar de organisatie maar eens tippen om een pleintje te maken met mooie nieuwe spullen en een deel met rommelmarktspullen. Dan krijgen de mooie nieuwe spullen de aandacht die ze verdienen.

Helaas was er dit jaar geen Hippe Hebbedingen Fair voor mij in Groenlo, vanwege de vakantie. Volgend jaar misschien weer wanneer deze niet precies in de bouwvak gepland gaat worden…

Speelgoedzak voor aan de box

Na een dagje spelen alle babyspeelgoed snel opruimen kan met deze speelgoedzak. Je hangt hem aan de rand van de box met 3 lussen voorzien van knopen. Een koord zorgt ervoor dat je de zak dicht kunt maken. De zak is ongeveer 40x60x20cm (BxHxD) groot, ruim genoeg voor veel speelgoed. En in vele gezellige kleuren te maken.foto speelgoedzak

 

 

Speciale tafeltent

Op de vraag of er ook een tafeltent met een uitbouw gemaakt kan worden, hoefde ik niet lang na te denken. Natuurlijk kan dat, zeker met mijn bouwachtergrond. Maar toen moest de tent ook echt gemaakt worden…. Eerst maar even schetsen hoe de tent eruit moet foto hoektentkomen te zien; een rechte tafel, met een halve tafel eraan vast geplakt. Daar leek de basis het meeste op waarover de tent geplaatst moest worden.

Stof halen, was ook snel geregeld op een zaterdagochtend. Een rode ruit van 1 centimeter met een donker grijs dak is het geworden. En toen moest de tent in elkaar gezet worden. Goed nadenken welke naden eerst en welke naden het laatst, om een mooie buitenzijde te krijgen en een werkbaar geheel te houden. Met ruim 12 meter stof op tafel en onder de naaimachine waren de laatste naden toch wel een uitdaging. Alles recht op elkaar? Geen extra laag stof meegestikt? Alle losse draadjes afknippen en zie hieronder het eindresultaat. Hij mag er zijn. Voor de opening was de tafeltent extra feestelijk aangekleed.

 

 

Nieuwe ontwerpen

Kun je ook…..

Kun je ook een schort en koksmuts maken passend bij de tafeltent van Brent?

Kun je ook een hoes maken voor een fietskrat? De standaard hoezen passen niet op de krat van Lilly….

Kun je ook de bekleding maken voor de Stokke TripTrap stoel? Die in de winkel zijn niet leuk…

Zomaar een aantal vragen in de afgelopen maand. En alle 3 blij kunnen maken met de nieuwe ontwerpen!!

koksmuts en schort

De schort (€ 10,-) en koksmuts (€ 7,50) voor Brent, geshowd door model Thijmen 😉

fietskrathoes

De fietskrathoes (€ 12,50) op maat gemaakt voor Lilly met restjes tafelzeil.

20150925_145332

Een blije Lynn in haar TripTrap stoel.

20150925_145405

De kussentjes zijn te maken in diverse stoffen. Per set, zitkussen en rugkussen € 25,-

20150925_145423

Het rugkussentje is ook nog te gebruiken wanneer de stoelverkleiner niet meer gebruikt wordt, door een extra strook klittenband kan het kussentje om de rugleuning gevouwen worden.

 

 

 

Tafeltent voor Brent

Afgelopen zomer een ontzettend leuke tafeltent voor Brent gemaakt. In overleg met zijn moeder is het ontwerp gemaakt zodat deze goed past in de woonkamer. Deze tent is gemaakt van donkerblauwe ruitstof met een donkerblauw dak. De toegang is voorzien van een oprolbare deur met daarop het naambordje.

 

tent 4. tent 1 tent 2 tent 3

Hippe Hebbedingen Fair Groenlo

Gelijktijdig met de 1e braderie in Groenlo werd de Hippe Hebbedingen Fair gehouden op zondag 12 juli 2015. Ruim 80 kleurrijke houten kramen met alleen maar hobbymatige creatievelingen en startende ondernemers stonden opgesteld op het voorplein en in de zijtuin van de Oude Calixtuskerk. Ook ik was van de partij met mijn tassen, schorten, mapjes, luierdoeken, knipjes, vlaggetjes en tafeltenten. Al met al een gezellige en geslaagde middag.

20150712_11182320150712_11190020150712_111844

Hippe Hebbedingen Fair Groenlo

Zet zondag 12 juli 2015 in je agenda!!!

Zomer, tijd om naar buiten te gaan en te genieten van al het moois om je heen. In deze heerlijke periode van het jaar wordt er voor de tweede keer een een creatieve fair georganiseerd in de Achterhoek, genaamd; Hippe Hebbedingen!

CREATIEF * HIP * OOST NEDERLAND * HANDGEMAAKT * INSPIRATIE * RELAXEN *
SFEER * ORIGINALITEIT * BLIJHEID * VERWENNERIJ * GELUKSMOMENT

Zomaar een aantal woorden die de Hippe Hebbedingen Fair beschrijft.

Ben jij creatief en wil jij op de hoogte blijven van de laatste hippe spullen dan is deze fair echt iets voor jou! Een hippe buitenmarkt van ruim 50 standhouders waar jonge ontwerpers, designers en andere creatievelingen hun producten presenteren. Je kunt deze dag hun producten voelen, zien, ruiken, proeven en gelijk meenemen!
De fair vindt plaats in de zijtuin van de Oude Calixtuskerk  te Groenlo en begint om 12.00 uur en eindigt om 17.00 uur. Er zijn verschillende creatieve workshops te volgen voor zowel kinderen als volwassenen. Een leuk uitje voor de hele familie of gezellig met vriendinnen; zet zondag 12 juli in je agenda. Tussen 12.00 uur en 17.00 uur heb ik ook een stand op de Hippe Hebbedingen Fair.

 

Tafeltent voor Sepp

Vandaag de tafeltent voor mijn neefje Sepp afgeleverd. Op oudejaarsdag wordt hij al weer 1 jaar!!! Heel veel plezier met je tent. En genoeg deuren en ramen om in en door te klimmen 😉

De tafeltent van Sepp met echte brievenbus en bloemen voor het raam.

De tafeltent van Sepp met echte brievenbus en bloemen voor het raam.

De voordeur van de tafeltent

De voordeur van de tafeltent

En de andere lange zijde van de tent met appelboom. De appels zitten met klittenband vast.

En de andere lange zijde van de tent met appelboom. De appels zitten met klittenband vast.