Speciale tafeltent

Op de vraag of er ook een tafeltent met een uitbouw gemaakt kan worden, hoefde ik niet lang na te denken. Natuurlijk kan dat, zeker met mijn bouwachtergrond. Maar toen moest de tent ook echt gemaakt worden…. Eerst maar even schetsen hoe de tent eruit moet foto hoektentkomen te zien; een rechte tafel, met een halve tafel eraan vast geplakt. Daar leek de basis het meeste op waarover de tent geplaatst moest worden.

Stof halen, was ook snel geregeld op een zaterdagochtend. Een rode ruit van 1 centimeter met een donker grijs dak is het geworden. En toen moest de tent in elkaar gezet worden. Goed nadenken welke naden eerst en welke naden het laatst, om een mooie buitenzijde te krijgen en een werkbaar geheel te houden. Met ruim 12 meter stof op tafel en onder de naaimachine waren de laatste naden toch wel een uitdaging. Alles recht op elkaar? Geen extra laag stof meegestikt? Alle losse draadjes afknippen en zie hieronder het eindresultaat. Hij mag er zijn. Voor de opening was de tafeltent extra feestelijk aangekleed.

 

 

Geef een reactie